Location: Pingtung, Taiwan
Project Year: 2016
Area: 165 m2
Photo:  Hey!Cheese

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_01

When the Hsu family hired HAO Design studio to design their new apartment in Pingtung City, Taiwan, they had two basic requests. The first was that the entire plan area of 165 square meters covered vast park views behind wide windows; secondly, that each room should be adapted to the needs of each of the four family members and stylistic desires. Completed in 2016, Scenic Ballade — as well as the illustrative title of the project — fully meets the needs of the hosts.

Penetrating into the black & white apartment through the black lacquered entrance the guests and residents instantly meet the open plan of the living room, bathed in bright sunlight. To improve the flow of light above the treetops below the park, designers created a frame above the seat in front of the living room with a carved white sheathing that matches the walls. In fact, white color is the main background of the whole project, from the discolored Spanish wooden floor to the suspended ceiling. This “clean” canvas is replaced by furniture in cold gray, black and chrome rolls with rounded corners, such as a light gray circular rug in front of a black leather sofa, as well as a table with marble columns and chrome legs.

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_02

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_03

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_04

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_05

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_07

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_08

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_09

Across the room, the designers set up a private corner in front of the window for the father of the family, which is separated from the main living space through a large TV screen on a 360° rotating cabinet. This provides both a private area if desired, and provision of television access for the entire room, when there is a need for a family watching. The private corner also includes a small covered veranda with a wooden bench and a foot bath.

On the contrary, at the mother’s request, — there is an open-plan kitchen with wide countertops, a large pantry and plenty of space for creating culinary masterpieces. With a large central island that separates the kitchen from the main living space, the kitchen is made of light gray, marred white marble, light walnut wood and white lacquered cabinets.

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_10

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_06

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_12

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_13

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_14

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_15

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_16

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_17

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_18

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_19

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_20

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_21

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_22

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_23

Black & white apartment above the trees in Taiwan by HAO Design Sundeno_24